Pakistan’da İnternet Erişiminde Kısıtlama Yaşandı

Netblocks İnternet Sitesi, Pakistan’da Twitter Erişiminde Kesinti Olduğunu Açıkladı

Londra merkezli “Netblocks” internet sitesi, Pakistan’da ülke genelinde Twitter (eski adıyla X) erişiminde kesinti olduğunu duyurdu. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Pakistan’daki internet erişiminin izlendiği belirtildi.

Eski Başbakan İmran Han’ın Partisi Kısıtlamaya Tepki Gösterdi

Tutuklu eski Başbakan İmran Han’ın partisi Pakistan Adalet Hareketi (PTI), konuyla ilgili yapılan açıklamada Twitter’a getirilen kısıtlamanın “utanç verici” olduğunu belirtti. PTI, bu duruma tepki göstererek, internet erişiminin engellenmesinin demokratik bir ülkede kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Pakistan’da Seçim Sonuçları Bekleniyor

Pakistan’da yapılan seçimlerde oy sayma işlemi bugün tamamlanacak ve kesin sonuçlar açıklanacak. Seçim Komisyonu daha önce Ulusal Meclis’te yarışılan 266 sandalyenin 250’sinin dağılımını duyurmuştu. Seçimlerde Pakistan Ulusal Meclisi ve eyalet meclislerinin 5 yıl boyunca görev yapacak üyeleri belirleniyor. Oy verme işlemi 8 Şubat saat 08.00’de başlamış ve 17.00’de sona ermişti.

Pakistan Ordusu Kutuplaşma Siyasetine Dikkat Çekti

Pakistan ordusunun Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Asım Munir, seçim sonrası yaptığı açıklamada ülkede kutuplaşma siyasetinden uzaklaşmanın önemine vurgu yaptı. Munir, Pakistan’ın yönetim yapısının ve çeşitliliğinin tüm demokratik güçler tarafından iyi şekilde temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, siyasi liderlerin kişisel çıkarlarından ziyade halka hizmet etme çabalarına odaklanmaları gerektiğini söyledi.

Pakistan’da Son Genel Seçimler 2018’de Yapılmıştı

Son genel seçimler Pakistan’da 25 Temmuz 2018’de gerçekleşti ve İmran Han hükümeti göreve başladı. 10 Nisan 2022’de yapılan güven oylamasında İmran Han hükümeti düşürüldü ve Şahbaz Şerif başbakan oldu. Şerif, 174 oyla çoğunluğun desteğiyle başbakanlık görevini üstlendi. Ülkeyi genel seçimlere kadar yönetecek geçici hükümetin başbakanı ise Anvarul Hak Kakar oldu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Pakistan’da İnternet Erişiminde Kısıtlama Yaşandı için yorumda bulun

    Pakistan’da İnternet Erişiminde Kısıtlama Yaşandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Pakistan’da İnternet Erişiminde Kısıtlama Yaşandı için ilk yorumu yapabilirsin.