Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen Şehirlere E-Ticaret Desteği

Ticaret Bakanlığı “e-Birliktelik Kampanyası”nı Tanıttı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde ticareti canlandırmak amacıyla başlatılan “Elektronik Ticaretle Birlikte Çok Daha İyiye (e-Birliktelik) Kampanyası”, Ticaret Bakanlığında gerçekleştirilen programla tanıtıldı.

Depremin Etkileri ve Yardımlaşma Seferberliği

Ticaret Bakanı Bolat, programda, geçen yıl 6 Şubat’ta gerçekleşen depremlerin 14 milyon vatandaşı etkilediğini belirterek, deprem nedeniyle 53 bin kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Bakan Bolat, deprem yardımlaşma seferberliği kapsamında afet bölgesindeki illere yardım amacıyla 397 milyon liralık ürünün e-ticaret platformları aracılığıyla satışının sağlandığını açıkladı.

e-Birliktelik Kampanyası ve Destekler

Bakan Bolat, bu yıl da Bakanlık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin girişimleriyle 11 ile destek olmak amacıyla “e-Birliktelik Kampanyası”nı yeniden başlattıklarını belirtti. Kampanya kapsamında deprem bölgesinde yer alan işletmelere 1 ila 3 ay komisyonsuz ya da düşük komisyonlu satış desteği sağlanacağını ve e-ticaret altyapısı, reklam, pazarlama desteği verileceğini söyledi.

Kalıcı Çözümler ve Destek Kartları

Bakan Bolat, kampanya ile sürdürülebilir bir e-ticaret ekosisteminin oluşturulması, coğrafi işaretli ürünlerin uluslararası pazarlara tanıtılması, esnaf ve KOBİ’lerin desteklenmesi hedeflendiğini belirtti. Ayrıca, depremzedelere yardım ve destek kartlarının satışa sunulacağını ve ürün tedarikinin de mümkün olduğunca deprem bölgesinden karşılanacağını ifade etti.

Bakan Bolat, bu ve benzer kampanyalarla deprem bölgesi için kalıcı çözümler üretilmeye devam edileceğini vurgulayarak, ticaretin daha güçlü olarak yeniden ayağa kaldırılmasını temenni etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen Şehirlere E-Ticaret Desteği için yorumda bulun

    Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen Şehirlere E-Ticaret Desteği için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen Şehirlere E-Ticaret Desteği için ilk yorumu yapabilirsin.