İzmir Çiğli’de ‘Afet Eylem Planı’ çalışmaları başladı

İzmir’de Çiğli Belediyesi, olası doğal afetlere karşı dirençli ve güvenli kent oluşturmak amacıyla Afet Eylem Planı hazırlıklarına başladı.

İZMİR (İGFA)- Çiğli Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok çevre ilde yıkıma sebep olan deprem sonrası Afet Eylem Planı çalışmalarının fashionbet startını verdi.

Başkan Utku Gümrükçü’nün öncülüğünde başlatılan çalışmalar, bilim insanları, meslek odaları, arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde yürütülecek. Çalışmalar neticesinde ilçenin doğal afetlere karşı risk analizi yapılarak, alınması gereken tedbirlerle ilgili vakit kaybedilmeden fashionbet giriş çalışmalara başlanacak.

Afet Eylem Planı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, Kahramanmaraş depremini milat kabul edip yerel yönetimlerden merkezi yönetime, bilim insanlarından sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarından vatandaşlarımıza tüm paydaşların iş birliği içerisinde çalıştığı bir süreç başlatılması gerektiğini söyledi.

Çiğli’de yürütülen afetle mücadele çalışmalarına da değinen Gümrükçü, bölgesel olarak heyelan gerçekliğiyle karşı karşıya olan bir ilçe olduklarının altını çizerek, “Çiğli Belediyesi olarak, bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında başlattığımız ve Kahramanmaraş depremi sonrasında hızlandırdığımız yapı stoku çalışmaları kapsamında ilçemizdeki 30 bin yapının taramasını tamamlamayı hedefliyoruz. Belediye bünyesinde oluşturduğumuz gönüllü vatandaşlarımızdan oluşan 150 kişilik Mahalle Arama Kurtarma ekibimizi büyütmek için eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Harmandalı bölgesinde Çöp Tesisinden kaynaklanan heyelanlar meydana geliyor. Bu durumun can ve mal kaybına yol açmaması için tesisin kapatılmasına yönelik girişim ve görüşmelerimiz devam ediyor. Son olarak, ilçemizin risk haritasını çıkarmak için Afet Eylem Planı çalışmalarımızı başlattık. Bilim insanları ve meslek odalarının katkılarıyla çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp, ilçemizi bekleyen riskler doğrultusunda gerekli önlemleri almak için harekete geçeceğiz” diye konuştu.

Kaynak : İGFA

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İzmir Çiğli’de ‘Afet Eylem Planı’ çalışmaları başladı için yorumda bulun

    İzmir Çiğli’de ‘Afet Eylem Planı’ çalışmaları başladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İzmir Çiğli’de ‘Afet Eylem Planı’ çalışmaları başladı için ilk yorumu yapabilirsin.