İSU, Dünya Su Konseyi’nde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Fransa’nın Paris şehrinde 10-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen 9. Dünya Su Konseyi Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Dünya Su Konseyi, su meseleleri konusunda küresel toplumda artan endişeye bir yanıt olarak önde gelen su uzmanları ve uluslararası kuruluşların girişimiyle 1996 yılında Fransa’nın Marsilya şehrinde kuruldu. Konsey, yeryüzündeki tüm yaşam yararına çevresel açıdan sürdürülebilir bir temelde su varlığını etkili bir şekilde korunması, geliştirilmesi, planlanması, yönetimi ve kullanımı için kritik su meseleleri konusunda en üst düzey karar vericiler dâhil olmak üzere toplumun her seviyesinde bilincin artırılması ve siyasi taahhütleri gerçekleştirilmesi için faaliyetler yürütüyor.

Çok paydaşlı uluslararası bir platform olan Dünya Su Konseyi’nin 9.’su, 10-11 Aralık tarihlerinde Fransa’nın Paris kentinde yapıldı. Genel Kurul Toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürü Ali Sağlık yanı sıra DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, ülkemizdeki birçok Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Türkiye Belediyeler Birliği yöneticileri yer aldı.

İki gün süren Genel Kurulda, 2023 – 2025 yılları arasındaki 3 yıllık dönemde yapılacak çalışmaların yer aldığı strateji sunumu ve değerlendirmesinin yanı sıra yeni yönetim kurulu da belirlendi. Ülkemiz adına etkili lobi oluşturulması sonucu yapılan seçimlerde DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akça ile birlikte 3 üyenin yönetim kurullarında yer alması sağlandı.

Dünya Su Konseyi Toplantısının ülkemiz adına verimli geçtiğini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Suyun her geçen gün öneminin arttığı bu dönemde dünyada suyun kullanımı, korunması ve sürdürülebilirliği için önemli bir kurum olan Dünya Su Konseyi’nin Genel Kuruluna İSU Genel Müdürlüğü olarak katıldık. Yapılan toplantılarda ülkemiz adına görüş alışverişlerinde bulunduk. Yeni dönem Yönetim Kurulu seçimlerinde ülkemiz adına temsil görevimizi yaptık. Etkili lobi çalışmalarımız sonucu yapılan seçimlerde DSİ Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca ile birlikte 3 üyemizin yönetim kurullarında seçilerek yer almasını sağladık. Alınan kararların ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.

 

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İSU, Dünya Su Konseyi’nde için yorumda bulun

    İSU, Dünya Su Konseyi’nde için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İSU, Dünya Su Konseyi’nde için ilk yorumu yapabilirsin.