İletişim Başkanı Altun’dan siyasi içerikli iş ilanına tepki

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz haber ajansı Reuters’in Türkiye ofisi için verdiği siyasi içerikli iş ilanına yönelik açıklamasında “Buna asla gazetecilik denmez.” ifadesini kullandı.

Reuters’in gerçeklerden uzaklaşmış göründüğünü belirten İletişim Başkanı Altun, “Reuters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde Türkiye’de ne olduğuna dair taraflı bir bakış açısı benimsemiş görünüyor. İlandaki ifadeler sadece bir propaganda broşüründe kulağa mantıklı gelebilirdi. Buna asla gazetecilik denmez. Bir medya kuruluşu, ne olup bittiğine dair önyargılarını haberin ana hattı olarak kullanmadan önce, sahadaki gazetecilerine gerçekleri sormalıdır. Reuters, bu ilandaki cümleleri, bağlı olduğunu iddia ettiği ‘bağımsızlık, dürüstlük, tarafsızlık ve güvenilirlik’ şeklindeki gazetecilik ilkeleriyle karşılaştırsa iyi olur” ifadelerini kullandı.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İletişim Başkanı Altun’dan siyasi içerikli iş ilanına tepki için yorumda bulun

    İletişim Başkanı Altun’dan siyasi içerikli iş ilanına tepki için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İletişim Başkanı Altun’dan siyasi içerikli iş ilanına tepki için ilk yorumu yapabilirsin.