Hamas’tan Güney Afrika’nın UAD Tedbirleri Kararına Destek Açıklaması

Hamas, Güney Afrika’nın Talep Ettiği Tedbirlere Destek Verdi

Hamas, UAD’ın İsrail’in Refah’a saldırı planı nedeniyle Güney Afrika’nın talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin kararına destek açıklaması yaptı. Refah dahil Gazze Şeridi’nin tamamında geçerli olması istenen ihtiyati tedbirlerin derhal ve etkili bir şekilde uygulanması gerektiği belirtildi.

UAD’a Açık Çağrı

Hamas, UAD’a yönelik açık bir çağrı yaparak, “Gazze’deki savunmasız sivillere yönelik soykırıma yol açan bu acımasız saldırıyı durdurmak için kararını doğrudan ve açık bir emre dönüştürmesi” çağrısında bulundu. Hamas, UAD’ın kararını önemsemeyen ve saldırılarını sürdüren İsrail’i eleştirdi.

İsrail’in Eylemleri Kınandı

Açıklamada, UAD’ın tedbir kararının alındığı günden bu yana İsrail’in 2 bin 700’den fazla Filistinliyi öldürdüğü ve “sivillere karşı imha savaşı” sürdürdüğü vurgulandı. Hamas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni, Gazze’deki suçlara ilişkin sorumluluk alınması ve İsrail’e soykırımı durdurma yükümlülüğü getiren kararlar alınması konusunda harekete geçmeye çağırdı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Hamas’tan Güney Afrika’nın UAD Tedbirleri Kararına Destek Açıklaması
  1. Hamas’tan Güney Afrika’nın UAD Tedbirleri Kararına Destek Açıklaması için yorumda bulun

    Hamas’tan Güney Afrika’nın UAD Tedbirleri Kararına Destek Açıklaması için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hamas’tan Güney Afrika’nın UAD Tedbirleri Kararına Destek Açıklaması için ilk yorumu yapabilirsin.