Gaziantep’te yeni barınak tedavi merkezi olacak

GAZİANTEP (İGFA) –  Türkiye’nin alanında en büyük ve en kapsamlılarından biri olan tesis, Büyükşehir Belediyesi tarafından Burç Yazıbağ’da 15 bin metrekare üzerine kuruldu. Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanları için tam teşekküllü tedavi merkezi olma özelliği taşıyor.

İçerisinde kedi ve köpekler için ayrı tedavi, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin olduğu, ameliyat alanları, bakım odası, yoğun bakım üniteleri, hasta hayvanlar için karantina ve yiyeceklerin muhafazası için soğuk hava depolarının yer aldığı tesiste, hazırlıklar tamamlanarak açılış için gün sayılmaya başladı.

Tesis ayrıca hastane, restoran, üniversiteler, okullar gibi mekanlarda oluşan yemek artıklarını değerlendirerek sokak hayvanları için mama üretim makinalarına da ev sahipliği yapıyor.

ŞAHİN: HASTA OLAN BİR KEDİNİN, KÖPEĞİN, NEYE İHTİYACI VARSA BU TESİSTE O VAR

Tesiste incelemelerde bulunan Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisin sokak hayvanları başta olmak üzere bütün hayvanların tedavi ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek şunları söyledi:

“Tesis çok önemliydi Tarım ve Orman Bakanlığımız ile en uygun modeli aldık projelendirdik. Şu anda içeride büyük bir ameliyathane var, büyük bir bakım merkezi var. Gözlemevinden tutun her bir kedimizin, köpeğimizin tek tek ilgilenileceği besleme noktasına kadar her alan mevcut. Laboratuvarı, kan tahlili yapacakları, MR yapacakları, ultrason yapılabilecek hasta olan bir kedinin, köpeğin, bir canın da neye ihtiyacı varsa bu tesiste o var. Düşünen, bu hale gelmesinde emek veren büyük bir takım çalışması var. Bunun sonunda hayvan dostu bir Gaziantep’i birlikte inşa etmiş olacağız. Artık bu şehrin hayvan tedavisi anlamında dış hizmet alma ihtiyacı kalmadan kendi içinde kendi sorununu çözecek kapasiteye ulaşmış olduk.”

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

  • Ana Sayfa
  • Gaziantep’te yeni barınak tedavi merkezi olacak
  1. Gaziantep’te yeni barınak tedavi merkezi olacak için yorumda bulun

    Gaziantep’te yeni barınak tedavi merkezi olacak için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Gaziantep’te yeni barınak tedavi merkezi olacak için ilk yorumu yapabilirsin.