Ege Üniversitesinde, Türkiye’nin dört bir yanından hemşire ve teknikerlere eğitim veriliyor

EÜTF Hastanesi bilimsel gücünü Türkiye’nin farklı kurum ve kuruluşlarıyla paylaşmaya devam ediyor

 

Sağlık eğitimi ve araştırmaları alanında Türkiye’nin referans merkezlerinin başında gelen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) bilimsel gücünü farklı kurum ve kuruluşlarla paylaşmaya devam ediyor. EÜTF Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) iş birliğinde sağlık çalışanlarının mesleki bilgi, beceri ile kişisel gelişimlerine yönelik sertifikalı eğitimler düzenleniyor.

 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi, bugün, İzmir’den Ardahan’a,  Balkanlardan Kafkaslara,  Avrupa’dan Uzak Doğuya hem tedavi arayan hastalara şifa dağıtıyor hem de ulusal ve uluslararası nitelikli başta hekimler olmak üzere sağlık neferleri yetiştiriyor. Fakültemiz, her geçen gün başarı ivmesini yükselterek ulusal ve uluslararası alanda gurur kaynağımız olmaya devam ediyor.  Yalnızca ülkemiz için değil dünyanın da önemli sağlık merkezlerinden birisi olan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi, sahip olduğu donanımlı altyapısını, akademik birikimini ülkemizin dört bir yanından kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaşıyor. Hastanemizde hayat geçirdiğimiz değişim, dönüşüm ile vizyoner projeler ve uygulamalar Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 96.36 puan alarak ‘A Plus Hastane’ etiketi alan hastaneler arasında yer aldı. Böylece yeniden daha yüksek puanla; eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile tanı ve tedavi hizmet standartları ve kalitesi tescillendi. Tam Akredite Araştırma Üniversitemiz şimdi de Türkiye’nin dört bir yanından hemşire ve teknikerlere yönelik eğitimler düzenliyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bilimsel altyapımızı sağlık camiamızın her bir neferinin gelişimi için seferber etmeye devam edeceğiz. Emeği geçen mensuplarımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, hem kurum içi hem de farklı sağlık kuruluşlarından hemşire ve teknikerlere yönelik “İletişim Becerileri Geliştirme Eğitimi”, “Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu”, “Kardiyopulmoner Ressusitasyon (KPR) Eğitimi”, “Temel Elektrokardiyografi (EKG) Eğitimi” ve “Ameliyathane Hemşireliği Kursu” düzenlendi.

 

Eğitimlerin içeriği ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, “Hem kurum içi hem de farklı sağlık kuruluşlarından hemşire ve teknikerlere yönelik düzenlenen eğitimler ile sağlık çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı veriyoruz. Hemşirelerin iletişim ve empati becerilerini geliştirmek,  iletişim sorunlarını çözebilmek, konuşma ve dinleme yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen ‘İletişim Becerileri Geliştirme Eğitimi’, konuşma içerisindeki jest, mimik ve diksiyona hakimiyet kazandırıyor. Ağustos ayına kadar toplam 4 kurs ve 42 sorumlu hemşireyle sertifikasız olarak düzenlenen eğitimlerin, kasım ayından itibaren sertifikalı olarak, her ay altı defa gruplar halinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Henüz üç grup ve 47 hemşirenin sertifika sahibi olduğu bu eğitimle ayda toplam 84 hemşireye sertifika kazandırmak hedefleniyor” dedi.

 

“Nitelikli yoğun bakım hemşireleri yetiştiriliyor”

Sağlık Bakanlığından onaylı “Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu” da verildiğini ifade eden Başhekim Prof. Dr. Özgür Çoğulu, “Özellikle hastalar için hayati önem taşıyan yoğun bakım ünitelerinde görevli olan hemşirelere yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından tescilli ve onaylı olan sertifikalı ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu’ sunuluyor. Bu eğitim programıyla sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip, sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşireleri yetiştirilmesi amaçlanıyor. Koruyucu, geliştirici, rehabilite edici girişimlerle hemşirelerin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan bu kurs, üç hafta teorik ve üç hafta uygulamalı eğitimler olmak üzere, toplam altı haftadan oluşuyor. Bu yıl iki kez gerçekleştirilen kursta EÜ Hastanesinden 18 ve dış hastanelerden 41 hemşire katılım gösterirken; devam eden kurslarda EÜ Hastanesinden 8 ve dış hastanelerden 27 kursiyer yer alıyor” diye konuştu.

 

 “Görevlerini verimli bir şekilde yürütecek donanım kazandırılıyor”

Başhekim Prof. Dr. Özgür Çoğulu, “Kalbin ve solunumun aniden durması gibi acil durumlarda yetişkin, çocuk ve yenidoğan hastalara uygulanması gereken teorik bilgiyi, gereken kalp masajı ve suni solunum uygulama becerilerini kazandıran ‘Kardiyopulmoner Ressusitasyon (KPR) Eğitimi’, tüm hemşire ve teknikerlere yönelik olarak düzenleniyor. Teori ve pratiğin bir araya getirilerek toplam 17 kursta 468 katılımcıyla buluşturulduğu bu eğitimler, ayda üç gün olacak şekilde düzenleniyor” dedi.    

 

Başhekim Prof. Dr. Özgür Çoğulu, “Temel Elektrokardiyografi (EKG) biriminde çalışan hemşirelerin kardiyak ritimleri tanıyıp, gerekli uygulamalar hakkında bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amacıyla ‘Temel Elektrokardiyografi (EKG) Eğitimi’ düzenleniyor. Hem hemşire hem de teknikerlerin katılım gösterdiği bu eğitimler, ayda 1 kez olmak üzere toplam 2 gün boyunca devam ediyor. Şu ana kadar toplam altı kursta, 129 hemşire ve 12 teknikerle yapılan eğitimleri tamamlayan kursiyerlere ‘Temel Elektrokardiyografi (KPR) Eğitimi Katılım Belgesi’ veriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından tescilli ve onaylı olarak yapılan sertifikalı eğitim programlarından bir diğeri olan ‘Ameliyathane Hemşireliği Kursu’, ameliyathanelerde çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırıyor. Ameliyathanede en az 2 yıl çalışan hemşirelerin katılım gösterebildiği bu kurs, 10 gün teorik ve 10 gün uygulamalı olmak üzere toplam 22 günlük bir eğitim programından oluşuyor. Geçtiğimiz günlerde ilki gerçekleştirilen programla EÜ Hastanesinden 4 ve dış hastanelerden 12 olmak üzere toplan 16 kursiyer sertifika alamaya hak kazandı” dedi.

 

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ege Üniversitesinde, Türkiye’nin dört bir yanından hemşire ve teknikerlere eğitim veriliyor
  1. Ege Üniversitesinde, Türkiye’nin dört bir yanından hemşire ve teknikerlere eğitim veriliyor için yorumda bulun

    Ege Üniversitesinde, Türkiye’nin dört bir yanından hemşire ve teknikerlere eğitim veriliyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ege Üniversitesinde, Türkiye’nin dört bir yanından hemşire ve teknikerlere eğitim veriliyor için ilk yorumu yapabilirsin.