Depremde yerini değiştiren kişilerin hakları korunacak

Deprem sebebiyle yerleşim yerini değiştiren kişilerin haklarının korunmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yer aldı

ANKARA (İGFA) – OHAL kapsamında deprem sebebiyle yerleşim yerini değiştiren kişilerin haklarının korunmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Resmî Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan kararname ile Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yerleşim yerini değiştiren kişilerin haklarının korunmasına ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sebebiyle genel hayata etkili afet bölgesi kabul edilen yerlerde, bu tarih itibarıyla yerleşim yeri bulunan kişilerin yerleşim yerini değiştirmesi halinde, bu kişilere deprem dolayısıyla kanunlar, diğer mevzuat ve idari tasarruflar uyarınca tanınan haklar kayba uğramayacak.

Kaynak : İGFA

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

  • Ana Sayfa
  • Depremde yerini değiştiren kişilerin hakları korunacak
  1. Depremde yerini değiştiren kişilerin hakları korunacak için yorumda bulun

    Depremde yerini değiştiren kişilerin hakları korunacak için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Depremde yerini değiştiren kişilerin hakları korunacak için ilk yorumu yapabilirsin.