DEM Parti Abdullah Zeydan’ın Başkanlık Görevi İçin İtiraz Etti, Kılıçdaroğlu Tepki Gösterdi

DEM Parti’nin İtirazı Nedeniyle Abdullah Zeydan Başkanlık Görevini Alamadı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Adalet Bakanlığı’nın yerel seçimlerden iki gün önce Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen adayı Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine itiraz etti. Bu nedenle Zeydan, seçilmiş olmasına rağmen başkanlık görevini alamadı.

Kılıçdaroğlu, Sosyal Medya Üzerinden Tepki Gösterdi

Eski CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaşanan gelişmelere tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından “VAN KARARINI VERDİ, SANA HALT ETMEK DÜŞER” mesajıyla paylaşım yaptı. Başkanlık görevinin DEM Parti adayına verilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, demokrasi ve adaletin gereğinin yapılmasını istedi.

“ARKANDAKİ KARANLIK GÜÇLERE SESLENİYORUM…”

Kılıçdaroğlu, paylaşımında “Senin şahsında arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik bir hukuk Devletidir, bunu asla değiştiremeyeceksiniz!” ifadelerine yer verdi.

“ŞEREFLİ OL”

Kılıçdaroğlu ayrıca, AKP adayı Abdulahat Arvas’a hitaben “Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını derhal yırt at! At ki Van’da alnı açık gezebilesin. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme fırsatını kaçırma!” şeklinde mesajını sürdürdü.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • DEM Parti Abdullah Zeydan’ın Başkanlık Görevi İçin İtiraz Etti, Kılıçdaroğlu Tepki Gösterdi
  1. DEM Parti Abdullah Zeydan’ın Başkanlık Görevi İçin İtiraz Etti, Kılıçdaroğlu Tepki Gösterdi için yorumda bulun

    DEM Parti Abdullah Zeydan’ın Başkanlık Görevi İçin İtiraz Etti, Kılıçdaroğlu Tepki Gösterdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak DEM Parti Abdullah Zeydan’ın Başkanlık Görevi İçin İtiraz Etti, Kılıçdaroğlu Tepki Gösterdi için ilk yorumu yapabilirsin.