Çin Uydusu Çüeçiao-2, Ay Yörüngesine Girdi

Çüeçiao-2 Uydusu’nun Ay Yörüngesine Girişi

Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA), “Çüeçiao-2” uydusunun Ay’a 440 kilometre kala gerçekleştirdiği fren manevrasının ardından yörüngeye girdiğini duyurdu. Uydu, 112 saatlik yolculuğunun sonunda bu önemli aşamayı başarıyla tamamladı.

Uydunun Özellikleri ve Görevi

Çüeçiao-2, 20 Mart’ta Long March-8 roketiyle fırlatılarak uzaya gönderilmişti. Uydunun yaklaşık 1,2 ton ağırlığında olup, Ay keşif araçlarıyla iletişimi sağlayacak antenlere sahiptir. Ayrıca, Dünya’ya veri aktarımı işlevini de yerine getirecek kapasitededir.

Gelecek Planlar ve Keşif Faaliyetleri

Çin, Ay’daki keşif çalışmalarını sürdürmeyi hedeflemekte ve bu doğrultuda “Çang’ı” serisi keşif araçlarıyla ilerlemektedir. Önümüzdeki yıllarda Ay’ın karanlık yüzünden toprak örnekleri toplamak üzere “Çang’ı 6” keşif aracını göndermeyi planlamaktadır. Ayrıca, Ay’ın güney kutbunda keşif yapmak üzere “Çang’ı 7” ve doğal kaynakları doğrulamak için “Çang’ı 8” görevleri de ileriki yıllarda gerçekleştirilecek.

Çin, 2030’larda Ay’a insanlı seferler düzenlemeyi ve Uluslararası Ay Araştırma Üssü kurarak daha ileri keşif çalışmalarına imkan tanımak gibi iddialı hedeflerle Ay’daki varlığını güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Çin Uydusu Çüeçiao-2, Ay Yörüngesine Girdi için yorumda bulun

    Çin Uydusu Çüeçiao-2, Ay Yörüngesine Girdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Çin Uydusu Çüeçiao-2, Ay Yörüngesine Girdi için ilk yorumu yapabilirsin.