ÇED toplantısı iptal kararı Bergama'yı sevindirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’ya taşımayı planladığı çöp tesisi için ÇED süreci Halk Bilgilendirme Toplantısı iptal edildi

İZMİR (İGFA)- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bergama’ya çöp taşıması yönündeki çalışmaları, İl Tarım Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü ile ÇED süreci Halk Bilgilendirme Toplantısı iptal edildi. Karar Bergama’da sevinç ile karşılanırken, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

“UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA’YA METROPOLÜN ÇÖPÜNÜN LAYIK GÖRÜLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Harmandalı çöplük alanın dolması üzerine, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 110 kilometre öteden UNESCO Dünya Mirası turizm, tarih ve tarım şehri Bergama’ya çöp taşıması yönündeki çalışmalarına ilk andan itibaren sert bir şekilde karşı çıkan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bu proje için yanlıştan dönülmesi adına olumlu bir karar. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlatılan ÇED süreci Halkı Bilgilendirme Toplantısı’nı iptal kararı zaten olması gerekendi. Tüm hemşehrilerim gibi bende toplantının iptal edilmesini memnuniyetle karşıladım. Biz zaten belediye olarak metropolün çöpünü kadim şehrimiz Bergama’ya asla kabul etmeyeceğimizi, gerekirse eylemler yapacağımızı, hemşehrilerimiz ile birlikte karşı çıkacağımızı açıklamıştık. Geldiğimiz noktada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, İl Tarım Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü üzerine toplantı için iptal kararı alması yanlıştan dönülmesi adına bir başlangıç olacaktır. Baştan beri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu planlamasının yanlış olduğunu söylemiştik. Biz doğruya doğru, yanlışa yanlış demeye devam edeceğiz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI BU PROJE BAŞINDAN BERİ YANLIŞ”

Büyükşehir Belediyesi’nin metropolün çöpünü Bergama’ya layık görmesi ve planlamalarını bu yönde yapmasının başından beri yanlış olduğuna yaptığı açıklamasında işaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Olması gereken bu çalışmanın yeniden gözden geçirilmesidir. Yanlıştan dönülmesidir.  Daha öncede Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e de çağrıda bulunarak, bu projeden vazgeçilmesi gerektiğini ifade etmiştik. Sayın Soyer’in UNESCO Dünya Mirası Bergama’mıza İzmir’in çöpünü layık görmesini asla kabul etmeyeceğimizi söylemiştik. Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova ilçelerine ait çöplerin ilçemiz Düzenli Katı Atık Tesisi’ne taşınması projesi ilçemizde infial ile karşılanmıştı. Bizde Belediye olarak resmi yazımızla olumsuz görüş bildirmiştik. Asla metropolün çöpünün Bergama’ya gelmesini istemiyoruz. Tarihi kadim şehrimiz Bergama, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde. Tarihi ilçemize 110 kilometreden karayolu ile suları akıtıla akıtıla çöplerin getirilmesi olacak iş değil. Biz Bergama olarak Büyükşehir Belediyesi’nden ilçemize çöp taşımasını değil, hizmet etmesini bekliyoruz” dedi.

Kaynak : İGFA

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

  • Ana Sayfa
  • ÇED toplantısı iptal kararı Bergama'yı sevindirdi
  1. ÇED toplantısı iptal kararı Bergama'yı sevindirdi için yorumda bulun

    ÇED toplantısı iptal kararı Bergama'yı sevindirdi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ÇED toplantısı iptal kararı Bergama'yı sevindirdi için ilk yorumu yapabilirsin.