Bursa Gürsu’nun verimli ovasında 20 tonluk rekolte bekleniyor

BURSA (İGFA) – Gürsu Ovası’ndan dünyaya en kaliteli tarımürünleriniulaştıran verimli tarım arazileri Gürsu Belediyesi’nin buğday hamlesi ile daha da değerlenecek.

Gürsu’nun Ericek Mahallesi’nde bulunan 67 dönümlük araziye ekilen buğdayların, 2023 yılı Temmuz-Ağustos aylarında hasadı yapılarak un üretilecek.

“Belediyemizin tarihinde bir ilke imza atarak buğday ekimi gerçekleştirdik” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Her dönümünden bereket fışkıran Gürsu’muzun verimli tarım arazilerinden olan ve yaklaşık beş altı yıldır boş duran araziyi buğday ekerek değerlendirmek istedik. İnşallah önümüzdeki yıl yaz aylarında hasadını yapacağımız buğdaylarımızla un üreterek satışını gerçekleştireceğiz. Böylece atıl durumda olan tarım arazimizi değerlendirerek tarıma ve üretime katkı sağlayacağız. Süreç sonrasında ekmek üretimi yapmaya yönelik değerlendirmemiz de olacak. Devlet destekli yerli tohumları kullanarak yaptığımız ekimin bereketli olmasını diliyorum” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan arazide yapılan buğday ekiminden 20 tonluk rekolte elde edilmesi beklenmekte.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

İlginizi Çekebilir bu yazı ile alakalı

  • Ana Sayfa
  • Bursa Gürsu’nun verimli ovasında 20 tonluk rekolte bekleniyor
  1. Bursa Gürsu’nun verimli ovasında 20 tonluk rekolte bekleniyor için yorumda bulun

    Bursa Gürsu’nun verimli ovasında 20 tonluk rekolte bekleniyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bursa Gürsu’nun verimli ovasında 20 tonluk rekolte bekleniyor için ilk yorumu yapabilirsin.