Bakü’deki Fransız Büyükelçiliği İki Çalışanını İstenmeyen Kişi İlan Etti

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransız Büyükelçilik Çalışanlarına 48 Saat Süre Verdi

Bakü’deki Fransız Büyükelçiliği’nin iki çalışanı, diplomatik statüye uygun olmayan faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından istenmeyen kişi ilan edildi. Dışişleri Bakanlığı basın servisi tarafından yapılan açıklamada, Fransa Büyükelçiliği’nin iki çalışanının diplomatik statüye uygun olmayan ve 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’ne aykırı faaliyetleri nedeniyle Azerbaycan hükümeti tarafından istenmeyen kişi ilan edildiği belirtildi.

Fransa Büyükelçisi Anne Boyon’a Çağrı Yapıldı

26 Aralık tarihinde Fransa’nın Azerbaycan Büyükelçisi Anne Boyon, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Çağrıda, Fransız Büyükelçilik çalışanlarının diplomatik statüye uygun olmayan faaliyetlerde bulundukları ve bu faaliyetlerin 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi’ne aykırı olduğu bildirildi. Azerbaycan hükümeti, bu nedenle söz konusu iki çalışanı “istenmeyen kişi” olarak ilan etti.

48 Saat İçinde Ülkeyi Terk Etme Talebi

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, istenmeyen kişi ilan edilen iki Fransız Büyükelçilik çalışanının 48 saat içinde Azerbaycan topraklarını terk etmeleri istendi. Bu kararın gerekçesi, söz konusu çalışanların diplomatik statüye uygun olmayan faaliyetlerde bulunmalarıdır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Bakü’deki Fransız Büyükelçiliği İki Çalışanını İstenmeyen Kişi İlan Etti
  1. Bakü’deki Fransız Büyükelçiliği İki Çalışanını İstenmeyen Kişi İlan Etti için yorumda bulun

    Bakü’deki Fransız Büyükelçiliği İki Çalışanını İstenmeyen Kişi İlan Etti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bakü’deki Fransız Büyükelçiliği İki Çalışanını İstenmeyen Kişi İlan Etti için ilk yorumu yapabilirsin.