Azmin zaferi: Kursiyerdi, eğitmen oldu

ORDU (İGFA) – Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK), vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. ORMEK kursları her yaştan vatandaşa verdiği eğitimlerle büyük ilgi görürken birçok hikâyeye de ev sahipliği yapıyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, AZMİYLE USTA ÖĞRETİCİ OLDU

Ordu’da yaşayan 47 yaşındaki Fatma Özkaptan, özel bir işletmedeki işinden ayrıldıktan sonra Altınordu ilçesindeki ORMEK şubesinde açılan ‘Takı Yapım Teknikleri Kursu’na katıldı. İlk başta boş zamanlarını değerlendirmek ve hobi olarak başladığı kursu çok seven Özkaptan, burada aldığı eğitimler sonucunda yaptığı ürünleri satarak ekonomik gelir sağladı.

Kursa aralıksız devam eden Özkaptan, bununla yetinmedi ve ustalık için gerekli kurs saatini tamamlayarak Ustalık Belgesine başvurdu. Burada yapılan uygulamalı sınavda başarılı olan Özkaptan, daha sonra yapılan tüm yazılı ve uygulamalı sınavları da başarı ile geçerek Usta Öğretici oldu. Kısa sürede azmiyle örnek olan Özkaptan, kursiyer olarak başladığı ORMEK’te şimdilerde ise bir zamanlar kendisi gibi olan kursiyerlerine Takı Yapım Teknikleri Kursu’nda Gümüş Kazaz Örücülüğü eğitimi veriyor.

ÖZKAPTAN: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE BU İMKÂNI VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Kursiyerlikten Usta Eğitici’liğe uzanan hikâyesini anlatan Fatma Özkaptan, kendisine bu imkânı sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Kurs aldığı sınıfa eğitmen olarak katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Özkaptan, “2019 yılında ORMEK’te Takı Yapım Teknikleri Kursu’na başladım. Takı yapmayı çok seviyordum ve kursa Gümüş Kazaz örücülüğü ile aralıksız devam ettim. ORMEK’te hobi olarak başladığım kurs bana çok şey kattı. Burada kazandığım deneyimlerle girdiğim sınavları başarı ile bitirerek Usta Eğitici oldum. Hobi olarak başladığım kursta şimdi ben eğitim veriyorum. ORMEK’ler hem boş zamanlarımızı değerlendirmek hem de meslek edinmek için çok güzel bir yer. Herkese öneriyorum. Bir kursiyerken şuan o ORMEK’te eğitmenlik yapmaktan çok mutluyum. Bu süreçte yeteneklerimi keşfetmemi sağlayan ve eğitmen olmama vesile olan ORMEK’e ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Azmin zaferi: Kursiyerdi, eğitmen oldu için yorumda bulun

    Azmin zaferi: Kursiyerdi, eğitmen oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Azmin zaferi: Kursiyerdi, eğitmen oldu için ilk yorumu yapabilirsin.