Ankara’da Nesli Tehlike Altındaki Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı

Nesli Tehlike Altındaki Ak Kuyruklu Kartal Kurtarıldı

Ankara’da kanadı yaralı ve bitkin halde bulunan nesli tehlike altındaki ak kuyruklu kartal tedaviye alındı. Nallıhan ilçesinde geçen hafta yaralı bulunan ak kuyruklu kartal için vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

Tedavi Süreci Başladı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri, kanat ve boyun bölümünde ciddi yarası bulunan, bitkin haldeki kartalı tedavi için Ankara extrabet Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi. Kartal, uzun süre aç kaldığı için bitkin düşmüştü ve yaralarının iyileştirilmesi için tedaviye alındı.

Hayvanlar Tedavi Edilip Doğaya Geri Bırakılıyor

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hayvan Hastanesi Yaban Hayvanları Birim Sorumlusu Doç. Dr. İrem Ergin, yaban hayvanlarının tedavi edilip doğaya geri bırakıldığını belirtti. Birimlerine yılda 800 civarında extrabet giriş yaban hayvanının getirildiğini ve bunların çoğunun tedavi edilip doğaya geri salındığını açıkladı.

Kartalın Durumu Kritik

Son olarak Nallıhan’dan getirilen ak kuyruklu kartalın durumu kritik. Doç. Dr. Ergin, kartalın açlıktan çok kötü durumda olduğunu ve tedavi sürecinin kritik olduğunu belirtti. Ekipler, kartalın beslenmesini sağlayarak sağlığına kavuşması için çaba harcıyor.

Örnek Bir Kurtarma Hikayesi

Sinop’ta geçen yıl doğada yaralı halde bulunan extrabet twitter bozkır kartalı, 10 aylık bir tedavi sürecinin ardından tabiata bırakıldı. Bu tür örnek kurtarma hikayeleri, doğal yaşamın korunması ve nesli tehlike altındaki türlerin kurtarılması adına umut verici birer örnektir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ankara’da Nesli Tehlike Altındaki Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı için yorumda bulun

    Ankara’da Nesli Tehlike Altındaki Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ankara’da Nesli Tehlike Altındaki Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı için ilk yorumu yapabilirsin.