Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette Gözaltında

65 yaşındaki Daniela Klette’nin Gözaltına Alınması

Almanya’da gündem Kızıl Ordu Fraksiyonu’nun üst düzey isimlerinden biri olan ve 30 yıldır aranan 65 yaşındaki Daniela Klette, Berlin’in Kreuzberg bölgesinde Türklerin yoğun yaşadığı bir alanda hakkındaki ihbar sonucu yapılan operasyonla gözaltına alındı. Operasyonda Klette’nin evinde çok sayıda para ve silah bulundu.

Klette’nin Evinden Çıkanlar

Alman medyasında yer alan haberlere göre, Klette’nin evinden 1.2 kilogram altın, nakit para, kalaşnikof ve mühimmat çıktı. Ayrıca, ahşap bir dolap içinde 40 bin euro, çok sayıda cep telefonu, sahte kimlikler ve terör örgütüyle ilgili belgeler ele geçirildi.

Klette’nin Geçmişi ve İfadesi

Savcı Clemens Eimterbaumer, Klette’nin suçlamalar hakkında sessiz kaldığını ve kendisinin düşündükleri kişi olmadığını ifade etmediğini belirtti. Kızıl Ordu Fraksiyonu’na üyelikle ilgili suçlamaları kapsamayan soruşturma devam ediyor. Örgüt 1998 yılında kendini feshetmişti.

Komşuların Şaşkınlığı

Klette’nin komşuları, onun gerçek kimliği hakkında şok içinde olduklarını belirtti. Bir komşusu “Tam bir şok içindeyim, o terörist miymiş?” derken, diğerleri Klette’yi dost canlısı ve iyi biri olarak tanımladı. Veli Ergün, “Kendi kendisini Claudia diye tanıtıyordu, çok cana yakındı ve her zaman köpeğiyle dışarı çıkardı” dedi. Hülya Durak da, “O ve partneri çok dost canlısıydı, her zaman selamlaşırdık” şeklinde konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette Gözaltında için yorumda bulun

    Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette Gözaltında için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu Üyesi Daniela Klette Gözaltında için ilk yorumu yapabilirsin.