ABD’de Tarım Dışı İstihdam Verisi ve Altın Fiyatları

ABD’de Tarım Dışı İstihdam Artışı ve İşsizlik Oranı

ABD’de tarım dışı istihdam aralık ayında 275 bin arttı. Şubat ayı için beklenen artış ise 200 bin kişi olarak öngörülüyordu. Ancak son iki ayın verisi 167 bin aşağı yönlü revize edildi. Şubatta işsizlik oranı yüzde 3,9 olarak gerçekleşti, beklenti ise yüzde 3,7 seviyesindeydi.

ABD Merkez Bankası ve Faiz İndirimleri

ABD’deki istihdamdaki güçlü seyir, Fed’in mart ayında faiz indirimlerine başlayacağı beklentilerini azaltıyor. Bu durum, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Ancak saatlik ücretlerdeki artışın beklentiyi aşması, Fed’in faiz indirimlerini erkene alması ihtimalini azaltıyor.

Altın Fiyatlarındaki Rekor Yükseliş

ABD’deki tarım dışı istihdam verisinin aşağı yönlü revize edilmesi altın fiyatlarını destekledi. Ons altın, günlük artışını yüzde 1’in üzerine taşıyarak 2.183,28 dolar ile rekor seviyeye ulaştı. Gram altın da 2.245 TL’yi görerek rekor tazeledi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD’de Tarım Dışı İstihdam Verisi ve Altın Fiyatları için yorumda bulun

    ABD’de Tarım Dışı İstihdam Verisi ve Altın Fiyatları için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD’de Tarım Dışı İstihdam Verisi ve Altın Fiyatları için ilk yorumu yapabilirsin.