ABD Temsilciler Meclisi TikTok Yasaklama Tasarısını Kabul Etti

ABD Temsilciler Meclisi, Senato’ya TikTok Yasaklama Tasarısını Gönderdi

ABD Temsilciler Meclisi, “ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu” gerekçesiyle TikTok’un yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, Senato’ya gönderildi.

Çinli Şirket ByteDance’e Satış Şartı

Tasarıya göre, ABD’de popüler olan sosyal medya platformu TikTok’un Çinli ana ortağı ByteDance şirketinin firmayı satmasını gerektiriyor. Aksi takdirde TikTok’un 5 ay süreyle ya da tamamen yasaklanabileceği belirtiliyor.

Veri Güvenliği Endişesi

Tasarıyı destekleyenler, Pekin merkezli ByteDance firmasının TikTok aracılığıyla ABD vatandaşlarına ait bilgileri Çin yönetimine ilettiği iddialarına dikkat çekiyor.

Kontrolden Çıkma Endişesi

Tasarıya karşı çıkanlar ise TikTok’un veri toplama ve Çin’e ileti iddialarının kanıtlanmamış olduğunu ve yasağın ifade özgürlüğünü kısıtlayabileceğini savunuyor.

Biden İmzalayacak

ABD Başkanı Joe Biden, tasarının masasına gelmesi durumunda ulusal güvenlik nedeniyle imzalayacağını belirtti. TikTok yönetimi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve ABD yasalarına tamamen uygun çalıştıklarını savunuyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD Temsilciler Meclisi TikTok Yasaklama Tasarısını Kabul Etti için yorumda bulun

    ABD Temsilciler Meclisi TikTok Yasaklama Tasarısını Kabul Etti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD Temsilciler Meclisi TikTok Yasaklama Tasarısını Kabul Etti için ilk yorumu yapabilirsin.